TOPMAVO

De Groene Hart Topmavo is momenteel gevestigd aan de Halverwege te Alphen aan den Rijn. Aan de Tolstraat wordt vanaf het najaar van 2017 een nieuwe school gebouwd. Op deze locatie staat momenteel al het Groene Hart Lyceum. Beide vestigingen zijn onderdeel van CSG Groene Hart.

De Topmavo en het Lyceum blijven in aparte gebouwen gehuisvest en gaan de nieuw te bouwen sportvoorziening op het terrein delen.

Een gebouw om trots op te zijn

De  Groene Hart Topmavo is een vmbo-tl en havo-school die een stimulerende leeromgeving biedt aan leerlingen en personeel. De school verdient een gebouw om trots op te zijn.

De nieuw te bouwen Topmavo wordt een compact, overzichtelijk en duurzaam gebouw en krijgt een vriendelijke en uitnodigende uitstraling, met een transparante en lichte entree. Binnen zijn de structuur en de indeling van het gebouw helder en duidelijk.

De duurzaamheid komt in de architectuur tot uitdrukking. Niet alleen door de vormgeving, maar ook door de keuze van materialen, de compactheid en de flexibiliteit.

Er komen plekken in de school waar leerlingen zelf een creatieve invulling aan kunnen geven. In het gebouw kan iedereen zien waar de leerlingen zich mee bezig houden. Daglicht van boven laat de school leven en geeft de gebruikers energie.

Het hart van de school is de centrale ruimte die de leerdomeinen met elkaar verbindt. Een leerdomein is een verzameling van vakken die sterk met elkaar zijn verbonden. De leerdomeinen zijn primair bedoeld om te leren.

De leerdomeinen en lokalen zijn ruim, licht en inspirerend. De Topmavo biedt de leerlingen een leeromgeving waar ze zich veilig voelen en altijd een beroep mogen doen op docenten. Leerlingen uit de onderbouw en de bovenbouw maken door elkaar heen gebruik van de school.

Samen met het Lyceum

Het nieuwe terrein van de Topmavo en het Lyceum wordt veilig, open en overzichtelijk. Om die openheid te realiseren, delen het Lyceum en de Topmavo de buitenruimte. Ook delen zij het nieuwe sportgebouw, dat plaats biedt aan vijf sportzalen en de nieuw te realiseren fietsenstalling.

BEELDIMPRESSIE