Vacature: vestigingsdirecteur Ashram College

15 november 2022|scope, vacatures, voortgezet onderwijs

Voor het Ashram College in Alphen aan den Rijn, met een vestiging in Nieuwkoop en onderdeel van SCOPE scholengroep, zoeken we een inhoudelijk sterke en verbindende

VESTIGINGSDIRECTEUR

Een vestigingsdirecteur die het boegbeeld is van de school, die het goede van de familiaire cultuur behoudt en de professionele cultuur versterkt. Die vanuit een verbindende attitude niet alleen bespreekt en afspreekt, maar indien noodzakelijk ook aanspreekt. En die het een uitdaging vindt om de nieuwbouw verder te realiseren.

De kern van de functie

Wij zijn op zoek naar een vestigingsdirecteur die:

 • de school toekomstbestendig maakt;
 • samen met de medewerkers de visie en ambities van de school verder uitkristalliseert en weet te realiseren;
 • de koers naar buiten toe presenteert en communiceert;
 • vanuit een verbindende attitude doortastend en besluitvaardig is;
 • het boegbeeld van de school is;
 • samen met het team, de (katholieke) identiteit van de school op een eigentijdse wijze en passend bij de veranderende samenleving vormgeeft;
 • zorgt voor een goede onderwijskwaliteit;
 • de basis verder op orde brengt;
 • de nieuwbouw realiseert met behoud van de eigen sfeer;
 • rapporteert aan het College van Bestuur van de SCOPE scholengroep.

Wat vraagt het Ashram College?

 • Academisch denk- en werkniveau
 • Een aantal jaren ervaring als directeur/rector of in een andere directiefunctie in het voortgezet onderwijs
 • Kennis van en ervaring met het realiseren van een onderwijskundige koers
 • Gericht op het verbeteren en veranderen van de basisorganisatie en de kwaliteit van het onderwijs
 • Betrokken bij en met visie op katholiek onderwijs
 • Stevige en evenwichtige persoonlijkheid, doortastend en betrokken

We zijn een levendige school waar leerlingen veel kunnen ondernemen.

We stimuleren onze leerlingen met persoonlijk en creatief onderwijs om het beste uit zichzelf te halen.

Over het Ashram College

Op het Ashram College in Alphen aan den Rijn volgen 850 leerlingen een opleiding mavo, havo of vwo (atheneum of gymnasium). Het is een levendige school waar leerlingen veel kunnen ondernemen. Met persoonlijk en creatief onderwijs worden leerlingen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Er is veel aandacht voor kunst, cultuur, sport en science.

Het Ashram College is een leergemeenschap, waarin iedereen respect toont voor elkaar en voor elkaars mening. Er is zowel aandacht voor meetbare als voor merkbare zaken. Vanuit ieders interesse en betrokkenheid staat men voor uitdagend en resultaatgericht onderwijs.

De schoolleiding bestaat uit de vestigingsdirecteur en vier teamleiders. Per 1 januari 2021 maakt het Ashram College deel uit van de SCOPE scholengroep. Het College van Bestuur bestuurt de Stichting SCOPE scholengroep voor (protestants-)christelijk en katholiek onderwijs te Alphen aan den Rijn en omstreken.

Wat biedt het Ashram College?

De functie wordt gewaardeerd in schaal 14 CAO VO + arbeidsmarkttoelage. Bij benoeming krijg je een aanbod in de vorm van een jaarcontract, waarna bij gebleken geschiktheid een benoeming voor onbepaalde tijd plaatsvindt. Naast het pakket van de primaire arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO, biedt SCOPE scholengroep uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren en meer informatie

Heb je belangstelling voor de vacature vestigingsdirecteur Ashram College Alphen aan den Rijn? Stuur dan voor 26 november a.s. een korte motivatie inclusief cv, gericht aan de heer F.W. Hoekstra MEL, voorzitter College van Bestuur, via de sollicitatiebutton op de website van Versteege Search & Interim-management.

Belangstellenden kunnen hier een informatiepakket downloaden. In dit pakket zijn relevante (beleids)documenten van het Ashram College Alphen aan den Rijn opgenomen. Informatie over SCOPE scholengroep en het Ashram College Alphen aan den Rijn is te vinden op deze website, ashramcollege.nl, en op websites van de Inspectie van het Onderwijs en Scholen op de Kaart.

De procedure wordt begeleid door drs. Alex de Gruijter. Voor meer informatie over deze vacature is hij bereikbaar per telefoon: 06-1369 7896 en per mail: alex.degruijter@versteege-search.nl.

Deel dit bericht: