Aftrap Week van de gezonde jeugd op De Stromen

5 maart 2018|primair onderwijs, scope

Vandaag was op basisschool De Stromen in Alphen aan den Rijn de landelijke sportieve aftrap van de Week voor de gezonde jeugd. Het startschot werd gegeven door niemand minder dan Erben Wennemars, ambassadeur van The Daily Mile en bekend schaatskampioen.

Om de beurt hebben alle groepen samen met hun leerkrachten een aantal rondjes om de school gelopen en gerend. De kinderen werden enthousiast aangemoedigd door ouders, wethouder Han de Jager en andere betrokkenen. Na afloop mocht elke groep met Erben Wennemars op de foto.

Gezonde toekomst

De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. De Week voor de gezonde jeugd vindt plaats van 5 tot en met 10 maart.

Erben Wennemars weet zeker dat veel scholen in Nederland mee zullen doen: “Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.”

Simpel en gratis

Gerard Kreugel, directeur van De Stromen, weet precies welke doelen hij met de leerlingen van De Stromen hoopt te bereiken: “Een kwartiertje rennen per dag kan de focus en de concentratie verhogen. Kinderen leren op deze manier hun doelen te bereiken en het is sociaal, niet-competitief en leuk. Rennen helpt kinderen hun gezonde gewicht te behouden en ondersteunt gezonde groei van botten en spieren. De positieve gevolgen kunnen een leven lang merkbaar zijn. Bovendien kan ieder kind meedoen, iedereen slaagt en het is simpel en gratis.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: