Bouw Groene Hart Leerpark van start

4 april 2018|bouwprojecten, leerpark

Met het ondertekenen van de overeenkomst bouwteam door het College van Bestuur van SCOPE scholengroep en De Vries en Verburg uit Stolwijk is op 3 april het bouwproject om Groene Hart Leerpark te vernieuwen de volgende fase in gegaan.

Vanaf juli 2018 bouwt De Vries en Verburg als hoofdaannemer een nieuwe school van circa 9.000 vierkante meter op de plek van de oude. Tot die tijd neemt ze als bouwteampartner deel aan het ontwerptraject. In mei 2020 nemen leerlingen en personeel het nieuwe Leerpark in gebruik.

Namens SCOPE scholengroep zetten Piet Jansen en Bert van Leeuwen (die samen het College van Bestuur vormen) hun handtekening. Namens aannemer De Vries en Verburg tekenden commercieel directeur Marco Dekker en algemeen directeur Henk Aantjes.

Aantjes: “De combinatie van SCOPE en De Vries en Verburg past als gegoten. We hebben tweehonderd mensen in dienst die jong beginnen en doorleren in het bedrijf, dus onderwijs ligt ons. En we hebben veel ervaring met het bouwen van scholen.”

Van Leeuwen: “Een goed begin, zoals het spreekwoord zegt, is het halve werk. Vanaf nu zijn we samen onderweg. We maken er een mooi project van.”

Piet Jansen (SCOPE scholengroep) en Henk Aantjes (De Vries en Verburg) feliciteren elkaar met de nieuwe overeenkomst.

Vlnr: Evert Hogendoorn, Marco Dekker en Henk Aantjes (De Vries en Verburg), Piet Jansen, Bert van Leeuwen, Raymond Ophuis en Wils van Leijden (SCOPE scholengroep)


Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school in Alphen aan den Rijn waar ‘Leren door doen’ centraal staat. Het nieuwe Leerpark wordt een open en transparant gebouw op de locatie van de huidige school. Het nieuwe gebouw laat graag zien aan de Alphense gemeenschap wat de leerlingen op school leren en maken.

Masterplan Onderwijshuisvesting

De nieuwbouw van het Leerpark maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting. Daarmee hebben de gemeente Alphen aan den Rijn, SCOPE scholengroep, het Scala college en het Ashram college de handen ineen geslagen om te zorgen voor toekomstbestendige schoolgebouwen in de gemeente.

Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. De bouw van dit project is eind vorig jaar gestart en verloopt volgens planning.

Meer nieuws

Deel dit bericht: