ORANJE NASSAU

Basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam krijgt een nieuw onderkomen. De school wordt onderdeel van een multifunctionele accommodatie waarin onder meer verenigingen en de brandweer een onderkomen krijgen. Dit gebouw komt aan de Spoorlaan in Zwammerdam te staan. In dit project treedt de gemeente Alphen aan den Rijn op als bouwheer.

Optimale ontplooiing

Oranje Nassau is een leefgemeenschap waarin kinderen niet alleen iets leren, maar ook werken aan hun zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. De school zet zich in om ieder kind een optimale ontplooiing te bieden. Een prettige werksfeer met goede onderlinge contacten zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig voelen op school.

Het nieuwe gebouw van Oranje Nassau zal met deze uitgangspunten ontworpen en gebouwd worden. Het gebouw draagt bij aan de optimale ontwikkeling van ieder kind.

Kinderen hebben verschillende interesses en mogelijkheden en hun ontwikkeling verloopt niet altijd in hetzelfde tempo. Aan deze verscheidenheid komt Oranje Nassau in het onderwijs zoveel mogelijk tegemoet.

Het onderwijs is kind-, toekomst- en resultaatgericht. Er is waardering en aandacht voor verschillen tussen kinderen. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van kinderen staan voorop. Het onderwijs op de Oranje Nassau is vernieuwend en hanteert diverse onderwijsconcepten waarbij moderne onderwijsmethoden en lesmaterialen gebruikt worden.

Oranje Nassau is een excellente school. Het schoolprofiel van de Oranje Nassau is wetenschap & technologie in combinatie met Leren Zichtbaar Maken. De school streeft ernaar bij kinderen een onderzoekende houding te ontwikkelen, waarbij ze hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Door zelf te ontdekken, redeneren en elimineren, leren kinderen een probleem op te lossen en daarbij gebruik te maken van de eigen nieuwsgierigheid en creativiteit. Zo wordt de wereld stap voor stap verder ontdekt en in kaart gebracht. Wetenschap en technologie is verbonden met alle vakken en kinderen worden nauw betrokken bij hun eigen leerproces.

Bekijk ook