Burgemeester Spies sluit Nationale Voorleesdagen af op Oekraïneschool

12 februari 2024|scope

Op vrijdag 2 februari werden de Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten in heel Nederland. Op de Oekraïneschool, gelegen op de bovenste verdieping van basisschool De Fontein, werd het belang van Nederlands taalonderwijs nog eens extra benadrukt. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies.

In de voorafgaande week werden vele boeken voorgelezen, door de juf of de meester, maar ook door de oudere kinderen aan de jongere kinderen. De hele week stond in het teken van voorlezen. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies. Mevrouw Spies las voor uit het prentenboek ‘De Gruffalo’ in alle groepen van de school. Voor deze gelegenheid had zij zelfs haar ambtsketen omgedaan.

De leerlingen waren volledig geboeid en luisterden aandachtig naar het verhaal. Voorlezen gaat namelijk niet alleen over vermaak, het stimuleert ook de fantasie, vergroot de woordenschat van de kinderen en draagt bij aan een betere taalontwikkeling.

Voor de Oekraïneschool is Nederlands taalonderwijs van onschatbare waarde, en het voorlezen door de burgemeester vormde een prachtige gelegenheid om de leerlingen op een speelse manier in aanraking te brengen met de Nederlandse taal.

Deel dit bericht: