Conciërgewoning Lyceum gesloopt

22 november 2017|bouwprojecten, lyceum

Op 17 november is op het terrein van het Groene Hart Lyceum de conciërgewoning gesloopt die er al sinds 1976 stond. Het gebouw moest plaats maken voor de nieuwbouw van de Topmavo die de komende tijd op het terrein aan de Tolstraat gerealiseerd wordt.

Halverwege de jaren ’70 van de vorige eeuw groeide het toenmalige Christelijk Lyceum te Alphen aan den Rijn uit zijn jasje. De school verhuisde van het Burgemeester Visserpark naar de Tolstraat, waar in 1976 het nieuwe gebouw en de conciërgewoning in gebruik genomen werden.

Het Christelijk Lyceum is inmiddels als het Groene Hart Lyceum onderdeel van SCOPE scholengroep. De conciërgewoning is als zodanig al een aantal jaren niet meer in gebruik. Omdat SCOPE voor het Leerpark en de Topmavo nieuwe gebouwen gaat neerzetten en het Lyceum verbouwd wordt, moest de conciërgewoning tegen de vlakte.

Astrid Schouten, sectordirecteur van het Lyceum, is vooral blij dat er stappen gemaakt worden: “We zien met de sloop van de conciërgewoning dat de bouw nu echt aanstaande is. Ik hoop dat het vlot gaat. Dit is de eerste stap, daar zijn we ontzettend blij mee.”

Uiteindelijk zullen het verbouwde Lyceum en de nieuwe Topmavo naast elkaar komen te staan op het terrein aan de Tolstraat. Op het terrein komt ook een nieuwe gezamenlijke sporthal.

Meer nieuws

Deel dit bericht: