De Fontein start met groen schoolplein

26 oktober 2023|scope

Ongeveer twee jaar geleden vond de leerlingenraad van basisschool De Fontein dat het schoolplein groener en duurzamer moest worden. Van de vele ideeën maakten de leerlingen mooie schetsen. Woensdag 25 oktober was het dan zo ver. De Fontein maakte een start met de vergroening van het schoolplein en wel met een Avonturentuin.

Alle leerlingen hebben vanaf 9 uur keihard gewerkt. Zij hebben schors verdeeld en bomen en struiken geplant. Er is vooral voor eetbare beplanting gekozen, zoals pruim, peer, appel, braam en druif. De tegels die zijn gewipt worden hergebruikt als stapelmuurtje om de planten te beschermen, maar ook om erop te kunnen zitten. Daarmee is de Avonturentuin zowel een speelplek als een buitenlokaal, waarin er bij droog weer biologielessen gegeven kan worden.

De gemeente heeft De Fontein geholpen. Ze hebben de bomen en struiken betaald en ook de mankracht geleverd. Daarnaast kwam wethouder Relus Breeuwsma ook nog eens om een financiële bijdrage van 5.000 euro uit te reiken. “Dat is een mooie bijdrage waar we blij mee zijn. Met dit bedrag kunnen we de komende tijd ook de rest van ons plein groener maken,” aldus Hannie van der Wal, directeur van basisschool De Fontein.

Deel dit bericht: