De Stromen brengt bezoekje aan hospice

14 mei 2019|primair onderwijs

De kinderen van basisschool De Stromen hebben op woensdag 8 mei een rondleiding gehad in de nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel. Ze kregen de gelegenheid om allerlei vragen te stellen. “Mogen de zieke mensen ook hun hond of poes meenemen?”

Vanaf september 2018 hebben de leerlingen elke dag naast hun school de vordering van de nieuwbouw van dichtbij meegemaakt. Veel kinderen vroegen zich in die tijd af wat er in een hospice gebeurt, wie er worden opgenomen en of het eng is dat mensen daar dood gaan. 

Het gebouw is nu klaar en bijna helemaal ingericht, aanstaande maandag 3 juni is de opening van het nieuwe hospice. Daarom mochten de kinderen binnen komen kijken en vragen stellen aan de medewerkers: “komen hier alleen oude mensen?”, of: “waarom is het leuk om in het Hospice te werken?” De medewerkers vertelden enthousiast over hun mooie werk. “Fijn dat er straks in het Hospice kindergeluiden te horen zijn van buitenaf.” De kinderen waren onder de indruk van hun nieuwe buren en hun mooie nieuwe gebouw: “wat is het hier mooi, ik zou hier wel willen wonen.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: