De Windroos organiseert extra buitensportlessen

27 januari 2021|primair onderwijs, scope

De komende drie woensdagen heeft basisschool De Windroos uit Alphen aan den Rijn voor haar leerlingen een extraatje. Zij kunnen namelijk allemaal drie keer een uur sporten op het terrein van Fort Alpha.

Directeur Nina Baldini: “Tijdens de vorige sluiting van de scholen was het duidelijk dat niet alle leerlingen even soepel en motorisch vaardig terug kwamen uit de lockdown. Onze school vroeg daarom bij de subsidie voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport extra financiën aan voor bewegen. Een deel van dit geld besteden we nu in deze beweegarme tijd aan de buitensportlessen.”

Naast het onderhouden van de motorische vaardigheden, heeft het samen sporten ook een sociaal aspect. De kinderen kunnen elkaar weer als groep ontmoeten en samen sporten. De allerjongsten krijgen sport- en spellessen aangeboden en de oudere kinderen worden uitgedaagd met een bootcamp met obstacle run-achtige opdrachten.

Het andere deel van het geld wordt onder meer besteed aan de inzet van een fysiotherapeut (screening en ondersteuning) in de onderbouw en middenbouw, het behalen van het Nijntje beweegdiploma voor groepen 1 en 2 en sportlessen voor de middenbouw. De ouders kunnen hun kinderen op vrijwillige basis opgeven. Nina Baldini: “Uiteraard hoopt de school wel dat alle kinderen er gebruik van gaan maken!”

Meer nieuws

Deel dit bericht: