Gevarieerder spelen en meer bewegen op De Fontein

26 januari 2021|primair onderwijs, scope

Aan het begin van dit schooljaar is basisschool De Fontein uit Alphen aan den Rijn gestart met een samenwerking met Beweegteam Woerden om ervoor te zorgen dat de kinderen in de pauze meer bewegen en gevarieerder spelen.

Karin Plugge, directeur van De Fontein: “We vinden buitenspelen erg belangrijk op school. Maar tijdens het buitenspelen zie je vaak hetzelfde spel ontstaan. Een klein deel van het plein wordt echt effectief gebruikt en niet alle kinderen spelen en bewegen genoeg in hun pauze.”

Op een school in Wilnis maakte Karin kennis met de spelkist en het concept van Sportsterren van Beweegteam Woerden. Alle kinderen waren daar actief en betrokken aan het spelen met uitdagende speelmaterialen. Na contact met Stephan Hoes van Beweegteam Woerden is gekeken of dit concept ook op De Fontein kon komen.

Door het schoolplein op te delen in vijf speelzones met een eigen thema en kleur, zorgt het concept Sportsterren ervoor dat kinderen op een ongedwongen manier in verschillende sport- en spelsituaties komen. Iedere speelzone krijgt bovendien verschillende sport- en spelmaterialen in een grote kist. Die kist rouleert tussen scholen die deelnemen aan het project, zodat er ook op die manier voor variatie en vernieuwing gezorgd wordt.

Op De Fontein is iedereen zeer blij met het project en wordt er volop gespeeld met al het materiaal. De kinderen uit de leerlingenraad vullen aan dat ze zien dat er meer gespeeld wordt, er is minder ruzie en het is spannend als er een nieuwe kist komt.

Karin Plugge: “We zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. Het is jammer dat we onze kinderen nu niet op school zien, maar zodra de lockdown voorbij is, gaan we weer iedere pauze met Sportsterren aan de slag.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: