Gratis cursus ‘Bijzondere Burger’ voor Prisma VSO

2 juli 2024|scope

Met trots kunnen we vlak voor de zomervakantie melden dat Prisma VSO is geselecteerd voor een bijzondere prijs. Onze school behoort tot de twintig gelukkige scholen die de nieuwe cursus burgerschap, ‘Bijzondere Burger’, gratis ontvangen. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het VSO-onderwijs met een verstandelijke beperking (16 t/m 18 jaar).

Na het succes van Stoere Stemmer, een cursus gericht op deelname aan verkiezingen en leren stemmen, is nu de bredere cursus Bijzondere Burger ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit twee elementen:

  1. Denk mee, Doe mee: Gericht op bewustwording van democratie en burgerschap binnen de eigen omgeving (groep/school/buurt).
  2. Heel Nederland Kiest: Gericht op deelname aan de verkiezingen.

‘Bijzondere Burger’ is een gezamenlijke ontwikkeling van STRAS/ASVZ en het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED Rotterdam), met aanzienlijke financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De cursus bevat naast groepsgerichte activiteiten ook een individuele digitale component en voldoet aan de landelijke leerlijnen Burgerschap voor VSO, opgesteld door het CED.

We zijn enorm blij met deze cursus en kijken ernaar uit om deze te implementeren en aan te vullen op de huidige methodes.

Team Prisma VSO

Meer nieuws

Deel dit bericht: