Groene Hart Rijnwoude officieel Vecon Business School

25 november 2019|scope, voortgezet onderwijs

Op donderdag 21 november was de feestelijke kick-off van Business School Rijnwoude. Sinds dit schooljaar mag Groene Hart Rijnwoude zich officieel een Vecon Business School noemen. Na een jaar intensieve voorbereiding heeft de sectie economie het felbegeerde certificaat in ontvangst mogen nemen. De school heeft een bewuste keuze gemaakt door extra aandacht te besteden aan economische vakken, ondernemendheid en ondernemerschap. Leerlingen verwerven niet alleen kennis op het gebied van economische vakken, maar maken ook kennis met de maatschappelijke omgeving.

Op Groene Hart Rijnwoude loopt veel ondernemerstalent rond. Docent economie Margreet Geluk: “Veel leerlingen uit deze omgeving komen uit een ondernemersfamilie en/of -omgeving. We merken dat leerlingen veel interesse hebben in het opstarten van een eigen bedrijf om op die manier snel veel geld te verdienen. Dat het hebben van een eigen onderneming meer inhoudt dan geld verdienen, zullen de leerlingen van Business School Rijnwoude gaan leren.”

Tijdens de kick-off presenteerde de sectie economie Business School Rijnwoude. Daarnaast werden de leerlingen getrakteerd op een masterclass van oud-leerling Bas Voets die inmiddels zijn eigen bedrijf Voets Productions is gestart. Hij vertelde enthousiast over zijn ervaringen en beantwoordde vragen uit het publiek. Ten slotte werd de ochtend afgesloten met een online ondernemers game, waarin de leerlingen voor het eerst zelf de leiding namen over hun eigen (fictieve) onderneming.

Gedurende het schooljaar zullen er nog meer activiteiten worden georganiseerd voor leerlingen uit klas twee, drie en vier.  De leerlingen uit klas drie zullen in samenwerking met de Rabobank hun eigen onderneming starten. “Wij hebben er ontzettend veel zin in. Er staan al gave projecten op het programma, verschillende gastlessen en bedrijfsbezoeken staan gepland, maar we zouden het ontzettend leuk vinden als lokale bedrijven/ondernemers ook een bijdrage kunnen en willen leveren om van Business School Rijnwoude een groot succes te maken.”, aldus Alexander van der Windt, docent economie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Groene Hart Rijnwoude 0172-589765 of mailen naar awi@scopescholen.nl

Meer nieuws

Deel dit bericht: