Groene Hart strijders naar top van Kilimanjaro

16 november 2018|scope, voortgezet onderwijs

Twee docenten van het Groene Hart Leerpark, Valerie van der Burg en Bas Flipse, gaan op 16 januari 2019 een enorme uitdaging aan: voor War Child de Kilimanjaro beklimmen. Het doel is om de top van deze hoogste berg van Afrika (5895 meter) te bereiken. Voor elke meter die ze stijgen hopen ze één euro te verzamelen om zo het totaalbedrag van minimaal € 5.895,- bij elkaar te krijgen.

Dit avontuur wordt georganiseerd door War Child om kinderen uit oorlogssituaties onderwijs en psychosociale hulp te bieden. Valerie: “Ons doel als docent is om elke dag bij te dragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Juist daarom dragen wij War Child een warm hart toe, en willen we met deze actie ook bijdragen aan de situatie van kinderen in andere plekken in Nederland en over de wereld.” 

Bas: “Behalve dat wij onszelf de komende maanden fysiek en mentaal voorbereiden op deze prachtige en veeleisende klim, willen we ook de leerlingen en collega’s betrekken bij onze inzamelingsactie. De komende maanden worden allerlei acties georganiseerd en gaan we ook lessen verzorgen over War Child en de Kilimanjaro.” Op deze manier besteden de docenten onder andere aandacht aan maatschappelijke betrokkenheid, burgerrechten, zoals het recht op onderwijs, en participatie in de samenleving.

Uitverkocht benefietdiner

De eerste actie was op woensdag 13 november. Bas en Valerie hebben met leerlingen uit klas 3 van het Leerpark, onder bezielende leiding van collega’s Laura Marx en Jordi Verhoef, een benefietdiner georganiseerd. De sfeer was geheel in stijl: leerlingen van de multimediaklas hebben bijpassende flesetiketten en placemats ontworpen, en het smaakvolle menu werd afgesloten met een Kilimanjaro-verrassingsdessert. Valerie: “Er kwamen 40 collega’s met partner en andere kennissen eten voor € 25,- per couvert. Omdat het Groene Hart Leerpark de kosten voor het diner bijdroeg, kwam de gehele opbrengst ten goede aan Warchild en onze expeditie. Hiermee hebben is € 1.194,- opgehaald, een groot succes!”

Speciale website

De komende tijd zullen er meer acties volgen. Binnenkort gaat er een speciale website de lucht in rondom de klim van Bas en Valerie. Kijk tot die tijd op hun actiepagina van Warchild.

Meer nieuws

Deel dit bericht: