Groep 8’ers kiezen dit jaar in lockdown hun middelbare school

19 januari 2021|voortgezet onderwijs

Middenin een lockdown een keuze maken voor een middelbare school, hoe doe je dat eigenlijk? Sinds de scholen voor voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn en omstreken begin december gezamenlijk besloten om geen fysiek Open Huis te organiseren, werken de Groene Hart scholen met man en macht om zo veel mogelijk informatie op andere manieren over te brengen.

De Groene Hart scholen houden van 18 tot 22 januari op afstand hun voorlichtingsweek, want zoals bijna alle activiteiten is het Open Huis vooral een online aangelegenheid geworden. Presentaties zijn nu van tevoren opgenomen en zijn via de website van de Groene Hart scholen te bekijken. Sfeer proeven is mogelijk met een VR-tour door het gebouw.

Iedere ouder van een middelbare scholier weet echter dat het persoonlijke contact misschien nog wel belangrijker is dan informatie. Een gesprek met de unitleider onderbouw of met een docent kan bepalend zijn voor het juiste gevoel bij een school. Hoe zorg je ervoor dat ouders, leerlingen en teamleden toch met elkaar in gesprek raken?

Het Groene Hart Lyceum en de Topmavo organiseren daarom webinars voor ouders en leerlingen. Mark Tange, unitleider op het Lyceum: “Er zijn vragen die leven bij bijna alle ouders. Die kennen we natuurlijk uit ervaring. Maar we inventariseren ook of er andere vragen zijn die we kunnen beantwoorden, zodat we daar op in kunnen springen. Voor leerlingen uit groep 8 organiseren we een rondleiding die onze brugklasmentoren gaan geven via Instagram live.”

Sommige leerlingen zullen liever iets tastbaars thuiskrijgen om ze te helpen bij het kiezen van hun nieuwe school. Voor hen maakte Groene Hart Rijnwoude een speciaal tijdschrift. Echte doeners kunnen zich aanmelden bij het Leerpark voor de UNBOX je toekomst BOX. Wils van Leijden, directeur van het Groene Hart Leerpark: “Onze leerlingen leren door doen. De UNBOX je toekomst BOX zit vol met leuke en leerzame activiteiten die een goed beeld geven van ons onderwijs. Bovendien wordt de BOX persoonlijk bij je thuis afgeleverd.”

Via de pagina Kies je Groene Hart school kunnen leerlingen en hun ouders makkelijk vinden welke school het best past bij het (voorlopige) advies. Iedere school houdt een speciale pagina bij voor leerlingen uit groep 8, waarop alle activiteiten te vinden zijn.

Meer nieuws

Deel dit bericht: