Gymdocenten krijgen rondleiding nieuw sportgebouw Tolstraat

26 november 2019|bouwprojecten, lyceum, scope, topmavo

Naast de nieuwe gebouwen van de Topmavo en het Lyceum aan de Tolstraat in Alphen aan den Rijn verrijst een gloednieuw en modern sportgebouw. Het wordt in januari 2020 in gebruik genomen. De gymdocenten van beide vestigingen kregen donderdag 21 november een rondleiding.

Het sportgebouw bestaat uit vijf zalen. Op de begane grond zijn twee zalen met daartussen tien kleedkamers met doucheruimtes. De andere drie zalen bevinden zich op de eerste verdieping en zijn dankzij de flexibele wanden tussen de zalen ook als één grote sporthal te gebruiken. De zalen boven zijn hoger dan normale gymzalen, wat ze uitermate geschikt maakt voor bepaalde sporten zoals volleybal en korfbal. Boven komt ook een instructieruimte die uitkijkt op de zaal.

De docenten waren erg enthousiast over de veelzijdigheid van het gebouw, dat goed uitgerust is met allerlei moderne voorzieningen. De ringen en wandrekken zijn elektrisch te bedienen. Door de plaatsing van de toestellen zijn leuke en flexibele sportopstellingen mogelijk. In een van de bovenzalen komt een klimwand en elke zaal krijgt een grote touch TV voor bijvoorbeeld ondersteuning van het lesprogramma

Omdat veiligheid een belangrijk aspect is, zijn alle obstakels handig weggewerkt. Daarnaast worden de wanden bekleed met absorberend materiaal om de galm te reduceren naar een gezond niveau.

De Topmavo en het Lyceum starten in januari met de eerste gymlessen. Tijdens het Open Huis op vrijdag 17 januari 2020 kunnen de bezoekers van de Topmavo ook een kijkje nemen in het sportgebouw. De openhuisbezoekers van het Lyceum zijn ook van harte welkom.

Meer nieuws

Deel dit bericht: