Het Baken bestaat 40 jaar!

27 maart 2023|primair onderwijs, scope

In de week van 20 maart vierde basisschool Het Baken het 40-jarige bestaan. Met het hijsen van de zelfgemaakte vlag en het zingen van het speciale schoollied werd de feestweek officieel geopend. Het was een week vol leuke activiteiten voor zowel de leerlingen als de leerkrachten!

Leuke activiteiten
Op maandag en dinsdag maakten de kinderen en de leerkrachten een jubileumfilm. Woensdag stond in het teken van een sterrenjacht in de wijk. Op donderdag genoten de kinderen van een heerlijk ontbijt en werd er ’s middags op het plein met een drone een groepsfoto gemaakt. De school, de kinderen, de meesters en juffen staan er goed op!
De week werd afgesloten met de première van de jubileumfilm. Speciaal voor deze dag werd de gymzaal omgetoverd tot een heuse filmzaal, waar de kinderen samen met hun ouders in galakleding onder het genot van popcorn de film konden bekijken.

“We kijken terug op een geslaagde week met mooie activiteiten die zonder de hulp van onze fantastisch oudercommissie niet was gelukt.” Aldus Simonetta Hijman, directeur Het Baken.

Een kleine terugblik
Als we terugkijken, dan is er veel gebeurd. Een kleine greep uit de geschiedenis: in 1990 hebben de ouders van de leerlingen actiegevoerd om een verhuizing van de school te voorkomen en in 1999 hebben de kleuters een computer gewonnen. Dat was voor die tijd heel modern. Ook kregen we in 2009 een nieuw logo en kwamen we jaren geleden in het nieuws omdat onze voordeuren met bergen sneeuw ingesneeuwd waren. Natuurlijk is het onderwijs ook veranderd. We zijn een school in ontwikkeling; daar zijn wij trots op. Op naar de volgende 40 jaar!

Deel dit bericht: