Het Baken viert 35-jarig bestaan

6 juli 2018|primair onderwijs, scope

Deze week vierde basisschool Het Baken haar 35-jarig bestaan met als hoogtepunt een groot muzikaal optreden van alle leerlingen op woensdag 4 juli. Het zonovergoten schoolplein stond vol met ouders en belangstellenden toen alle groepen één voor één het plein op kwamen. Elke groep verscheen feestelijk gekleed in een eigen kleur.

Heel Het Baken bakt

Op maandag 2 juli startte de groepen met het voorbereiden van het eindspektakel dat de kinderen op woensdagochtend uitvoerden. De leerlingen konden zo eerst een paar dagen flink oefenen, want iedereen zou op ongebruikelijke instrumenten muziek maken: cementkuipen, gestemde steigerbuizen en flesjes, kokosnoten, ballonnen, klankplanken en PVC-fluitjes. Dit onder enthousiaste leiding van Sytse Verstraten en Pieter Dan van ‘Fort van de Verbeelding’.

Ook ouders mochten bijdragen aan de feestvreugde. Zij werden uitgedaagd een mooie feesttaart, cake of lekkere cupcakes te bakken tijdens de wedstrijd ‘Heel Het Baken bakt’. Voorafgaand aan het optreden werden alle gasten getrakteerd. Heel veel mooie baksels stonden klaar om geproefd te worden. Voor twee exemplaren werd er een leuke prijs uitgereikt. De meesterbakkers wonnen een gouden taartschep en eeuwige roem.

Fantastisch feest

Op woensdag 4 juli om 12.00 uur kwam alles samen in een gezamenlijk optreden. De uiteenlopende geluiden van de instrumenten werden afgewisseld met zingen, rappen, klappen en stampen. De bont geklede groepen vormden een kleurrijk geheel. Alle groepen waren uitgedaagd om zich als groep te kleden in één kleur. De ouders en kinderen gingen los.

Jeannette Verburg, directeur van Het Baken, vond het optreden overweldigend. “De kinderen van Het Baken lieten hun muzikale talenten graag zien aan ouders, opa’s, oma’s en alle anderen die kwamen kijken en luisteren. De sfeer was ontspannen en gezellig. We hebben tijdens het optreden genoten met elkaar. Het was werkelijk een fantastisch feest, met zonnig weer om van te dromen.”

Na de presentatie volgde de bekendmaking van de winnende groep kinderen. De dirigent van het ‘Fort van de Verbeelding’ keek naar hoe de groepen waren uitgedost en hoe ze mee deden tijdens de uitvoering. Groep 6, die geheel in groene kleding was, won de prijs. Zij gaan volgend jaar een dag naar een indoor speeltuin.

Meer nieuws

Deel dit bericht: