High tea om het ijs te breken

18 november 2019|scope, voortgezet onderwijs

Donderdag 14 november werden bezoekers van winkelcentrum de Baronie in Alphen aan den Rijn door leerlingen van het Groene Hart Leerpark getrakteerd op een high tea met koffie, thee en lekkere hapjes. Voor de leerlingen is het onderdeel van hun schoolprofiel, maar ook een leuke manier om de medebezoekers van de Baronie te leren kennen.

Met flyers nodigen de derdeklasleerlingen met het profiel Dienstverlening & Producten het winkelend publiek uit om plaats te nemen aan de gedekte tafels die in de hal staan. De leerlingen stellen zich netjes voor aan de gasten en vragen wat ze willen drinken. Als het ijs gebroken is en mensen plaats nemen, raken ze vanzelf met elkaar in gesprek.

Het zijn vooral ouderen die in de gelegenheid zijn om even te gaan zitten om te genieten van het lekkers dat de leerlingen gemaakt hebben. Ze zijn erg geïnteresseerd in de leerlingen en vertellen graag over hun eigen schooltijd. Sommige ouderen zijn een beetje geïntimideerd door de grote groepen pubers die in de pauze van het Leerpark op de goedkope broodjes in de Lidl afkomen. Ze vragen zich af of er op school geen lekkere broodjes te koop zijn.

Met de high tea kunnen de leerlingen van het Leerpark op een leuke manier in gesprek komen met de andere bezoekers van het winkelcentrum. Charlotte: “De afgelopen weken hebben we deze high tea voorbereid. Het ging niet alleen om hapjes maken, maar ook hoe je jezelf presenteert. We hebben vragen bedacht en geoefend met interviews.”

Die voorbereiding werpt zijn vruchten af tijdens deze middag. Faye: “Je ziet aan de mensen dat ze het fijn vinden om met ons te praten, het is ook gewoon heel gezellig. Ik zou dit soort dingen wel vaker willen doen met school.”

De high tea is georganiseerd in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, Boost, de politie en de winkeliersvereniging van de Baronie. Wie ‘koffie met een cop’ wilde, kon aanschuiven bij de wijkagent en wethouder Leo Maat kwam ook een kijkje nemen.

Laura Marx, docent op het Groene Hart Leerpark: “We hebben uiteindelijk meer dan negentig mensen aan tafel gehad. Het was echt super, met hele leuke reacties. Fijn dat iedereen welwillend is en enthousiast meegewerkt heeft. Beter kan het altijd, maar vandaag was ik een trotse meid.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: