Honderdjarig Lyceum zet zich in voor het goede doel

16 november 2018|scope, voortgezet onderwijs

Dat het Groene Hart Lyceum 100 jaar bestaat, is reden voor een feest. Maar goed onderwijs is niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend als hier. Daarom zamelde de school op 15 november geld in voor Edukans en Young Africa, twee goede doelen die onderwijs bevorderen in arme delen van Azië en Afrika.

In de ochtend en aan het begin van de middag zwommen de eerste- en tweedeklassers zo veel mogelijk (gesponsorde) baantjes in zwembad Aquarijn. Op school werd intussen hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de fancy fair die om 15:30 uur van start ging en de veiling die daarop aansloot. De schoolband speelde drie toepasselijke nummers als kick-off.

Iedere klas vanaf het derde leerjaar had samen met hun mentor een activiteit voorbereid: er waren etenswaren, variërend van patat tot appeltaart tot roti, maar ook karaoke, spelletjes, een toneelstuk en een bioscoop.

Daarnaast verkochten veel leerlingen verspreid door de hele school kunstwerken en bric-à-brac die ze de dag ervoor gemaakt hadden tijdens de jaarlijkse cultuurdag, die ook al in het teken had gestaan van het honderdjarig bestaan. Er was een boekverkoop, er werden oude schoolkaarten verkocht en jong en oud, man en vrouw liep rond met gelakte nagels. Iedereen kocht van iedereen: leerlingen liepen de hele middag te eten van elkaars etenswaren, ouders gingen met stapels boeken naar huis, docenten deden spelletjes.

Rond 17:00 uur verzamelden de belangstellenden zich in de aula voor het volgende evenement: de veiling. Directeur Astrid Schouten trad op als veilingmeester. Met flair hamerde ze de veilingstukken de deur uit. In totaal gingen er meer dan dertig stukken onder de hamer, variërend van een atlas uit 1977 tot een professionele stofzuiger en van een rondleiding door het Mauritshuis tot een zak spruitjes rechtstreeks van de teler. Het topstuk van de veiling was de zeiltocht op het Haringvliet, die voor meer dan 120 euro verkocht werd.

Begin december wordt bekend gemaakt wat de totale opbrengst voor Young Africa en Edukans is.

Meer nieuws

Deel dit bericht: