Hoogste punt Groene Hart Leerpark

21 mei 2019|bouwprojecten, leerpark, voortgezet onderwijs

Op maandag 20 mei vierde het Groene Hart Leerpark dat het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt is. Het nieuwe Leerpark wordt gebouwd op de plaats waar de theorielokalen van de oude school stonden. In de zomer van 2018 is dat oude gebouw gesloopt en in 2020 worden de eerste lessen in het nieuwe gebouw verzorgd.

Het hoogste punt is gevierd met alle betrokkenen. Met een uitgebreide rondleiding kregen de toekomstige gebruikers een eerste indruk van het gebouw. Centraal in het gebouw is de imposante trap, voor een aantal leerlingen is dit nu al een favoriete plek.

Directeur van het Leerpark Wils van Leijden: “De vlag wappert in top. In een prachtig toegerust gebouw laten docenten straks het mooiste van hun vak zien, zodat de leerlingen van goed onderwijs gaan genieten.”

De nieuwbouw van het Leerpark is een van de projecten uit het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Han de Jager: “Als wethouder van onderwijs ben ik heel trots op projecten als deze. Na de opening van de Groene Hart Topmavo kunnen we nu toeleven naar de opening van een fantastisch Leerpark.”

Met de nieuwbouw versterkt het Leerpark zijn band met de samenleving. De school laat aan de Alphense gemeenschap zien wat het Leerpark is en wat het kan. Alle praktijklokalen worden zichtbaar van buiten de school. Het gebouw straalt uit dat techniek essentieel is voor de samenleving. Door te laten zien welke diensten en producten het Leerpark levert, zullen de leerlingen trots zijn op hun werk en prestaties.

Meer nieuws

Deel dit bericht: