Leerlingen De Fontein de ruimte in

23 april 2021|primair onderwijs, scope

Op donderdag 4 maart zaten de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van De Fontein met hun hoofd in de wolken (en daar voorbij). Voor de school stond namelijk de SpaceBuzz: een levensechte virtual reality raket.

Deze groepen werken sinds dit schooljaar op woensdag groepsdoorbroken aan projecten. Het bezoek aan de SpaceBuzz zou de afsluiting zijn van het project over de ruimte. Door de pandemie liep dit helaas wat anders, de afsluitende activiteit werd de ‘lancering’ van het nieuwe project. De leerlingen én leerkrachten van de bovenbouw hopen snel daadwerkelijk te kunnen starten met het project.

De nieuwsgierigheid is in ieder geval aardig geprikkeld door de virtuele ruimtereis die de leerlingen in kleine groepjes hebben kunnen maken. André Kuipers –mede initiatiefnemer en ambassadeur- nam hen mee op een reis door de ruimte met prachtige vergezichten en wetenswaardigheden. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema’s ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden. Het lesprogramma is ontwikkeld door een bijzonder team van astronauten, educatiedeskundigen en virtual reality-experts, waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet voor educatieve doeleinden. De leeropbrengsten van het programma en de virtual reality-ervaring worden gedurende het programma wetenschappelijk getoetst door de Universiteit Tilburg.

Meer nieuws

Deel dit bericht: