Leerlingen Praktijkschool verblijden ouderen met kerstpakketten

22 december 2021|scope, voortgezet onderwijs

Ruim honderd ouderen in Alphen aan den Rijn kregen op woensdag 22 december een kerstpakket, samengesteld door leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool. De ouderen in verzorgingstehuis Westerhove genoten zichtbaar van het pakket met daarin een kerstlichtje, chocolade en een door de leerlingen zelfgemaakte kerstkaart. De actie werd opgezet door docent Zorg & Dienstverlening Chantal Rijnsburger, die hoopt dat het (eenzame) ouderen een glimlach op het gezicht tovert.

Chantal had niet kunnen vermoeden dat aan een simpele oproep op Facebook zoveel gehoor werd gegeven. Zij vroeg om de cadeaubonnen voor de kerstlichtjes die veel Nederlanders hebben ontvangen van een bekende loterij. Er werden niet alleen vele lichtjes bij de Praktijkschool gebracht, maar ook knutselspullen om mooie kerstkaarten mee te maken. “Een zelfgemaakte kerstkaart is veel meer dan alleen een papiertje. Het laat zien dat iemand aan je denkt én zorgt voor een glimlach. En dat is precies wat wij de ouderen willen geven”, aldus Chantal. De stichting ‘Vrienden van dichtbij’ wilde ook bijdragen aan deze mooie actie en zij verzorgden kerstchocolade voor in de kerstpakketten.

De week voor Kerst hebben verschillende leerlingen van de Praktijkschool hard gewerkt om ruim honderd pakketten samen te stellen. Op 22 december werden de pakketten door Chantal overhandigd aan wethouder Erik van Zuylen en Karin Swier van Westerhove. Het oorspronkelijke plan was dat de leerlingen de pakketten zelf zouden overhandigen, maar helaas kon dit vanwege de huidige corona maatregelen niet doorgaan.

Meer nieuws

Deel dit bericht: