Leerlingen Samen op Weg planten boom op Nationale Boomfeestdag

15 november 2021|primair onderwijs, scope

Woensdag 10 november was Alphen aan de Rijn de gastgemeente voor de Nationale Boomfeestdag. Groep 6/7 van basisschool Samen op Weg was één van de basisschoolgroepen die uitgenodigd waren om hier aan deel te nemen.

Het was een feestelijke dag die begon in Avifauna met veel leuke workshops voor 350 kinderen. Burgemeester Spies en de loco-kinderburgemeester van Alphen waren ook aanwezig. Samen met de voorzitter van de Nationale Boomfeestdag legden ze uit waarom bomen zo belangrijk zijn voor het milieu. Vanwege de klimaattop in Glasgow stond deze dag in het teken van het klimaat. De kinderen gingen tijdens de KinderBomenTop het gesprek aan met volwassenen over klimaatonderwerpen.

Na de lunch gingen alle kinderen op de fiets naar het Prinses Irenebos. Daar werd door Prinses Irene en haar familie een mooie boom geplant, midden in het bos dat naar haar vernoemd is. Daarna was het tijd voor de leerlingen van de scholen om hun boom te planten. Elke school heeft een eigen stukje bos waar behalve een zomerlinde nog een heleboel lage struiken zijn geplant, goed herkenbaar met een bomenpaal met de naam van de school.

De leerlingen van groep 6/7 van Samen op Weg hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit klusje te klaren en dat is prima gelukt. Het was een leerzame middag. De leerlingen vonden het een superleuke dag: het voelde als een schoolreisje.

Studio Alphen maakte een impressie van deze dag (video) >

Meer nieuws

Deel dit bericht: