Lyceumleerlingen voor het eerst op nieuwe school

2 november 2020|bouwprojecten, lyceum

Op dinsdag 27 oktober 2020 hebben de leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn voor het eerst kennis gemaakt met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag 28 oktober was de eerste echte lesdag op de nieuwe school.

Vanaf het najaar van 2018 hebben de leerlingen in het oude gebouw van de Topmavo les gekregen, terwijl het Lyceum onder handen genomen werd. Er is een nieuwe vleugel bij gebouwd en het oude gebouw is zo grondig gerenoveerd dat het nauwelijks meer te herkennen is. De kleurige gevel is een echte blikvanger geworden in Alphen.

Astrid Schouten, directeur Groene Hart Lyceum: “Vandaag zijn we gestart in ons nieuwe gebouw aan de Tolstraat. Een mooie dag! We hebben er lang naar uitgekeken en we zijn ontzettend trots op deze mooie plek om modern onderwijs aan te bieden aan onze leerlingen. De school is licht en kleurig en heeft een hele vriendelijke uitstraling. We weten zeker dat we ons hier allemaal weer snel thuis zullen voelen.”

Speurtocht
Vanmorgen waren de leerlingen uit de eerste klas als eerste leerjaar aan de beurt om kennis te maken met het nieuwe gebouw. De kinderen maakten in groepjes van vier een speurtocht langs alle lokalen waar ze morgen les zullen krijgen. Bij ieder lokaal was een opdracht om uit te voeren. Met een volle opdrachtkaart konden de leerlingen zich vervolgens melden bij hun mentor. De beloning voor al dat werk: een frietje bij de mobiele snackkraam die inmiddels buiten voor de deur stond.

Lieke en Minke uit klas C1G zijn helemaal bovenin op de derde verdieping te vinden. Lieke: “Ik vind het een mooi, modern gebouw met al die gekleurde ramen.” Minke: “Ik weet hier de weg nog niet, dus ik vind het vooral erg groot.”

Ook Logan uit klas C1E is vandaag voor het eerst in het nieuwe gebouw. Zijn eerste indruk: “Kleurrijk.” Met zijn klasgenoten Ris, Florine en Evan slaagt hij erin om een met een telefoon een van de kluisjes open te krijgen. In het kluisje vinden ze helaas niet de opdracht waar ze naar op zoek zijn.

Marise en Amy uit klas C1H zitten samen met David en Bastian hun opdracht uit te voeren in de mediatheek. Omdat ze de weg nog niet kennen in het nieuwe gebouw, gaat de speurtocht nog niet zoals ze gehoopt hadden. Amy: “Het gebouw is wel heel mooi en open met al die ramen.” Marise: “Ik vind het nog erg nieuw allemaal. De verschillende kleuren vind ik mooi.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: