Opening vernieuwde schoolplein Het Mozaïek

20 februari 2020|primair onderwijs, scope

Op donderdag 20 februari is op basisschool Het Mozaïek het vernieuwde schoolplein feestelijk geopend. Het schoolplein is anders ingedeeld met veel meer groen en nieuwe speeltoestellen. Kinderen uit alle groepen hebben heel veel bloeiende voorjaarsbolletjes geplant en het bijenhotel heeft een mooie plek gekregen.

Een schoolplein met meer groen was al langere tijd een grote wens van de school. “Meer groen zorgt niet alleen voor een aangename sfeer op het plein maar brengt de natuur ook dichterbij de kinderen,” vertelt Karin Bakker, directeur van Het Mozaïek. “Met de nieuwe speeltoestellen en een ander indeling zien we ook ander speelgedrag, de kinderen worden actief en creatief uitgedaagd,” aldus Karin Bakker.

Twee jaar lang heeft de school diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen voor nieuwe speeltoestellen en meer groen. Zeer succesvol was de verkoop van broodjes, de school deed mee aan de jubileumactie van Bakkerij Visser en haalde hier mee veel geld op.

Op het grote schoolplein staat al een jaar een nieuw klimtoestel, waar ook de kinderopvang gebruik van maakt. Op het kleine achterplein is afgelopen weken een nieuwe zandbak en speelhuis geplaatst. Dit alles is ook mogelijk gemaakt met een bijdrage van Kinderopvang Junis. Daarnaast heeft de school gebruik gemaakt van subsidie het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Vanuit het Themafonds Groenblauwe Schoolpleinen is het merendeel van de beplanting bekostigd. 

Meer nieuws

Deel dit bericht: