Oranje Nassau ontvangt voor de tweede keer predicaat ‘Excellente School’

24 januari 2022|primair onderwijs, scope

Op maandag 24 januari heeft basisschool Oranje Nassau uit Zwammerdam het predicaat Excellente School in ontvangst genomen. In 2017 ontving de basisschool ook al deze eretitel, die wordt toegekend aan scholen die onderwijs van goede kwaliteit bieden en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel.

Basisschool Oranje Nassau stelde zich in 2017 kandidaat met het profiel Wetenschap & Technologie: onderzoekend en ontwerpend leren. Directeur Annette Hesseling gaf toen al aan dat het predicaat de stimulans gaf om verder te gaan op de ingeslagen weg en ze zeker niet op hun lauweren zouden rusten. En dit blijkt het geval, want vijf jaar later is haar school opnieuw Excellente School. Alle leerkrachten en kinderen vierden de ontvangst van het predicaat met taart, bloemen en confetti.

De zichtbaar lerende school
De jury is onder de indruk van de gemotiveerde leerlingen, de onderzoekende houding van de leraren en het doelgerichte onderwijs van Oranje Nassau. De school heeft het profiel ‘de zichtbaar lerende school’ gerealiseerd. In het ver ontwikkelde techniekonderwijs ervoeren ze hoe gemotiveerde leerlingen leren als ze weten waarvoor ze leren. De ambitie van de school is om dat voor alle leergebieden te realiseren, en dat is gelukt.

Annette is trots op wat ze met haar team bereikt en heeft voor de school mooie plannen voor de toekomst. “De komende jaren staan in het teken van het verder uitbouwen van het leren zichtbaar maken met eigen doelen, portfolio’s, succescriteria, leerkuilen, feedback en growth mindset.”

55 nieuwe Excellente Scholen
Maar liefst 55 scholen kregen te horen dat ze de komende drie jaar het predicaat Excellente School mogen dragen. De scholen ontvingen het predicaat van Alida Oppers, inspecteur-generaal van het onderwijs. De uitreiking was online. De scholen kunnen met een vlag en een bordje bij de ingang laten zien dat ze Excellente School zijn. Het totaal aantal Excellente scholen is nu 196. Bekijk alle scholen op de kaart via deze website.

Meer nieuws

Deel dit bericht: