Oud-leerlingen in de hoofdrol bij loopbaancafé Praktijkschool

11 november 2019|voortgezet onderwijs

Donderdag 7 november organiseerde de Groene Hart Praktijkschool een loopbaancafé voor de bovenbouwleerlingen. Zo’n 15 oud-leerlingen vertelden over hun eerste werkervaringen.

Voor de huidige leerlingen van de Praktijkschool was het interessant en leuk om deze verhalen te horen. Zo krijgen ze een beter beeld over hun mogelijkheden in het vervolgonderwijs en bedrijfsleven.

Veel oud-leerlingen werken inmiddels. Een aantal van hen vertelde hoe hun loopbaan zich ontwikkeld heeft. Zo is er een oud-leerling die nu kinderen begeleidt op Schiphol, een volgende heeft een baan in de horeca en weer een ander is werkzaam als stukadoor. Velen hebben na de Praktijkschool een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) gevolgd, enkelen ook niveau 4 op het mbo.

Beroepspraktijkvorming (BPV) is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs van de Praktijkschool. Dit is verbonden met de stages die de leerlingen lopen en de vakken zie ze op school volgen. Directeur Willem van Ouwerkerk: “Wij bieden de BPV heel praktijkgericht aan en het loopbaancafé is een mooi extra middel. Het loopbaancafé helpt de leerlingen om betere keuzes  te maken voor hun vervolgopleiding of hun loopbaan.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: