Praktijkschool uitgebreid met nieuw lokaal en calisthenics toestel

23 mei 2022|scope

Leerlingen van de Praktijkschool kunnen hun geluk niet op. Niet alleen heeft Zorg & Dienstverlening een nieuw, groot en overzichtelijk lokaal, ook staat er op het schoolplein een calisthenics sporttoestel. Dinsdag 17 mei werden zowel het lokaal als het sporttoestel feestelijk ingewijd.

Voorheen werd er binnen Zorg & Dienstverlening lesgegeven in afzonderlijke en afgesloten ruimtes. Dankzij een flinke verbouwing is er nu een ruimte gecreëerd waarin meerdere werkvormen tegelijkertijd uitgeoefend kunnen worden onder toezicht van een docent. Er is een theoriegedeelte dat ook ingericht kan worden voor activiteiten met bezoekers van buiten school. Denk aan het organiseren van een lunch voor ouderen uit de buurt. Ook is er een plek waar leerlingen keukenschorten maken op de naaimachine. Daarnaast is er ruimte om praktische vaardigheden te oefenen binnen de verschillende werkvelden; een kapsalon, een beautysalon, een babykamer en een hoog-laag bed.

De verbouwing en inrichting van het nieuwe praktijklokaal is zeer geslaagd. De leerlingen vinden het werken in de nieuwe ruimte ook een verademing, er zijn meer mogelijkheden en er wordt gebruikt gemaakt van meer eigentijdse materialen. Daarnaast ervaren de leerlingen meer vrijheid om zich te kunnen ontwikkelen in de verschillende praktische vaardigheden.

Nieuw calisthenics toestel om bewegen te stimuleren
Op het schoolplein van de Praktijkschool kunnen de leerlingen zich vanaf nu uitleven op een calisthenics toestel. Calisthenics is een sport in opkomst en wordt steeds populairder. De Praktijkschool heeft in dit toestel geïnvesteerd omdat zij graag de leerlingen willen aanmoedigen om meer te bewegen tijdens, voor en na schooltijd. In samenwerking met de stichting Kinderfondsen Nederland is de mogelijkheid ontstaan om dit toestel deels gesubsidieerd aan te schaffen en te laten plaatsen.

Het toestel valt in de smaak bij de leerlingen. “Ik ga dit toestel zeker gebruiken. Mijn doel is binnen twee weken van rekstok naar rekstok te zwaaien”, vertelt Luuk uit klas 3.

Bij mooi weer zal het toestel ook voor de gymlessen gebruikt worden. Leerlingen van de branche ‘Groen’ hebben het terrein voorbereid voor de plaatsing. Ze hebben dus in de aanleg een actieve rol gehad.

Meer nieuws

Deel dit bericht: