Prinses Beatrix bezoekt de Molenviergang met kinderen De Viergang

4 oktober 2021|scope

Op vrijdag 1 oktober bracht Prinses Beatrix een bezoek aan de gerestaureerde Putmolen in Aarlanderveen. Zij opende tijdens het bezoek het nieuwe maalseizoen.

Het was niet de eerste keer dat de prinses een bezoek aan de Molenviergang aflegde, ook in 1977 bezocht zij de molen. En net als in 1977 waren de kinderen van De Viergang aanwezig.

Het was een grote verrassing voor de kinderen en het team van De Viergang. Op dinsdag voor het bezoek hoorden zij dat de prinses Aarlanderveen zou gaan bezoeken. In groep 1-2-3 ontstond er al snel een gesprek: “Wie is de prinses? Wat zou ze komen doen?” maar ook: “Hoe komt ze dan hier? Met het vliegtuig? Op de fiets? Met de auto? En rijdt ze zelf?” Duke uit groep 4-5-6 was ontzettend trots want Prinses Beatrix zou bij hem in Het Oude Rechthuis haar bezoek starten.

Met vlaggen, en helaas ook paraplu’s, werd de prinses ontvangen bij de molen. Hessel uit groep 5 had een zeer belangrijke taak, hij mocht de prinses bloemen overhandigen. Super spannend, en wat deed hij het goed! Een bijzonder moment om mee te mogen maken als school.

Meer nieuws

Deel dit bericht: