SCOPE scholengroep feliciteert haar leerlingen met hun diploma

6 juli 2023|scope

Vandaag weten alle leerlingen die nog een herkansing mochten doen of ze geslaagd zijn. SCOPE scholengroep verzorgt op de vijf Groene Hart scholen en de twee locaties van het Ashram College onderwijs voor totaal 4.220 leerlingen, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Van deze zeven middelbare scholen in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Hazerswoude gaat bij heel veel leerlingen de vlag uit.

Vorig jaar was er, vanwege de coronamaatregelen, nog een extra herkansingsmogelijkheid of de optie om een vak weg te strepen. De leerlingen die nu eindexamen hebben gedaan, hadden deze mogelijkheden niet. We zien dat het aantal geslaagden over het algemeen genomen iets lager ligt dan vorig jaar. De behaalde cijfers zijn daarentegen niet anders dan andere jaren en zitten op een normaal niveau. Al met al een topprestatie waar alle scholen enorm trots op zijn!

Groene Hart scholen
Op de vijf Groene Hart scholen zitten in totaal 3.100 leerlingen. Bij het Leerpark zijn we blij om te vertellen dat in totaal 94% van de leerlingen geslaagd is, 91% basis, 98% kader en 82% gemengde leerweg. Bij de Praktijkschool kreeg 100% van leerlingen hun diploma, waarvan 40% ook nog geslaagd is voor het mbo-1 entree diploma! Op Rijnwoude in Hazerswoude is voor het vierde jaar op rij 100% geslaagd, alle eindexamenleerlingen mogen hier de vlag uitgehangen. Op de Topmavo is het bij 94% van de leerlingen feest en het Lyceum is trots op hun geslaagde leerlingen. Op de havo is 93% geslaagd en op het vwo 98%.

Ashram College
In Alphen aan den Rijn was het eindexamen dit jaar een bijzonder moment. De laatste keer dat er examens in het oude gebouw zijn gedaan. Begin 2024 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen. De 133 leerlingen die dit jaar geslaagd zijn, krijgen als laatste hun diploma in het oude gebouw, op het vwo 77%, de havo 80% en de mavo 97%. In Nieuwkoop is 100% van de basis-kader leerlingen geslaagd en met theoretische leerweg erbij komt het totaal op 98%, een prachtig resultaat.

Komend schooljaar
Het landelijke lerarentekort is uiteraard ook merkbaar op de SCOPE scholen. Op een aantal scholen staan nog een paar vacatures open, maar de meeste zijn ingevuld. Onze leerlingen krijgen volgend schooljaar een volledig lesaanbod en we houden een vijfdaagse lesweek.

Deel dit bericht: