SCOPE start met zomerschool

23 juni 2020|primair onderwijs, scope

SCOPE scholengroep organiseert in juli 2020 een zomerschool. De zomerschool duurt twee weken en vindt plaats aan het begin van de zomervakantie. De zomerschool is opgezet voor leergierige kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7.

Jacqueline van Leeuwen, clusterdirecteur PO: ‘Het is bedoeld voor kinderen die graag naar school gaan, maar die dit jaar gewoon een beetje pech hebben gehad, bijvoorbeeld omdat er thuis iets gebeurd is of omdat het niet goed lukte met het thuisonderwijs. Dus niet zoals een traditionele zomerschool, die zijn meer bedoeld om achterstanden in te halen.’

Om te voorkomen dat deze kinderen hun drive verliezen, biedt SCOPE de zomerschool aan als een extra impuls. Het onderwijs zal er zeker niet zo uitzien als een gewone schooldag. De kinderen gaan coöperatief, actief en vooral ontdekkend aan het leren. Iedere middag is er een heel leuk programma met workshops, waar de kinderen hun talenten gaan ontdekken. Denk aan sporten of handvaardigheid, maar ook muziek, drama of lessen in de natuur.

Van Leeuwen: ‘Wij zijn hier heel enthousiast over. Het is geen onderwijs uit boekjes, maar echt helemaal zelf vormgegeven.’

De zomerschool vindt plaats van 20 t/m 31 juli in basisschool De Stromen, locatie Lupinesingel. Enthousiaste leerlingen uit de groepen 4 t/m 7 kunnen zich melden bij hun juf of meester.

Meer nieuws

Deel dit bericht: