Sloop oude Groene Hart Leerpark

20 augustus 2018|bouwprojecten, leerpark

Midden augustus is de sloop van het oude Groene Hart Leerpark aan de Prinses Beatrixlaan begonnen. Er wordt ruimte gemaakt voor een compact en modern onderwijsgebouw voor hedendaags vmbo-onderwijs. Er komt een nieuw Leerpark met de ingang naar het Bospark, waar het schoolplein en de parkeervoorzieningen voor fietsen en auto’s op een natuurlijke manier overgaan in het park.

De te slopen bouwdelen dateren uit 1996 en 1983. Het laatste gedeelte dat gesloopt gaat worden van het oude Leerpark zijn de praktijklokalen, deze blijven tot de oplevering van het nieuwe gebouw staan. Dit gedeelte stamt af van het voormalig CTS Bospark uit 1950.

Scheiden en recyclen

Voordat begonnen kon worden met het slopen van de gevel en het skelet van de oude school is er eerst inpandig gesloopt. Raymond Ophuis, hoofd Dienst & Huisvesting: “Dit vroeg veel tijd, omdat er behoorlijk wat asbest is verwijderd”.

Tijdens de sloop worden de verschillende materialen zoveel als mogelijk van elkaar gescheiden, waardoor een heel groot deel van het sloopmateriaal wordt gerecycled. “Sloopbedrijf Beelen dat in opdracht van aannemingsbedrijf de Vries & Verburg deze sloopopdracht uitvoert, is hierin gespecificeerd”, aldus Ophuis.

Leerlingen en personeel van Het Leerpark zijn voor de zomervakantie op verschillende locaties ondergebracht.

Nieuwe Leerpark

Wils van Leijden, vestigingsdirecteur Leerpark, is erg blij met de start van de bouw. “Vanaf september 2020 gaan leerlingen en personeel van de nieuwe school gebruik maken. Het nieuwe Leerpark wordt een open en transparant gebouw. Het nieuwe gebouw laat graag zien aan de Alphense gemeenschap wat de leerlingen op school leren en maken.”

Het gebouw krijgt mooie praktijkruimten voor techniek, dienstverlening en media. “We willen dat deze ruimten en goede afspiegeling zijn van het bedrijfsleven. Het moet ‘echt’ zijn”, verklaart Van Leijden. Daarnaast komen er gymzalen, theorielokalen, een restaurant en kantoren.

Masterplan Onderwijshuisvesting

De nieuwbouw van het Leerpark maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting. Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. De bouw van dit project is eind vorig jaar gestart en verloopt volgens planning.

Meer nieuws

Deel dit bericht: