Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Leerpark

9 december 2019|bouwprojecten, leerpark, scope, voortgezet onderwijs

In september 2020 starten de lessen in het nieuwe gebouw van het Groene Hart Leerpark, een school voor vmbo-onderwijs in Alphen aan den Rijn. De nieuwbouw is inmiddels al zo ver gevorderd dat het met een beetje inbeelding al heel goed te zien is hoe het er straks van binnen uit zal zien. Kijk mee met deze exclusieve sneak peek in de nieuwe school.

Evelien Terwijn, locatieleider van het Leerpark: “Terwijl er in onze school dagelijks mooie momenten te beleven zijn, wordt er tegelijkertijd in de nieuwe school ook heel hard gewerkt. Met dagelijks zo’n 60 mensen tegelijk is de afbouw in volle gang en werken we naar de oplevering van het Leerpark toe. Nog 19 weken en dan is het zover.”

Het nieuwe Leerpark is state of the art. Mensen staan er centraal. Het gebouw wordt bijzonder, duurzaam en tijdloos, met veel daglicht. In het gebouw ontmoeten mensen, techniek, natuur en ambachten elkaar op een logische en praktische manier. Met de nieuwbouw kan de school het onderwijs van de toekomst gaan vormgeven.

In het nieuwe gebouw krijgen de praktijkvakken een prominente plaats in het straatbeeld. De ingang komt voortaan aan de zijde van het Bospark te liggen. Leerlingen leren in een inspirerende omgeving en bereiden zich voor op hun vervolgonderwijs of beroep. Leerlingen ervaren dat het leren zich niet alleen binnen de muren van de school afspeelt, maar ook daar buiten. In de video demonstreren onze leerlingen alvast hoe dat leren in het nieuwe Leerpark eruit zal zien!

Video: Verwaai Media, met medewerking van de leerlingenraad van het Leerpark.

Meer nieuws

Deel dit bericht: