Sponsorloop Oranje Nassau levert ruim 6.000 euro op voor Oekraïne

25 maart 2022|scope

De leerlingen van Oranje Nassau liepen een mooi bedrag bij elkaar voor de Oekraïense vluchtelingen in Zwammerdam. Op initiatief van de leerlingenraad organiseerde de school een sponsorloop.

De oorlog in Oekraïne houdt niet alleen de juffen en meesters van de Oranje Nassau bezig, maar ook de kinderen. Verschillende leerlingen verzonnen plannen om geld op te halen voor giro 555, zoals koekjes bakken en armbandjes maken. Geïnspireerd door deze betrokken leerlingen besloot de leerlingenraad om een schoolbrede inzamelingsactie op te zetten waar alle kinderen aan mee mochten doen. In overleg met de leerlingenraad gaat het sponsorgeld specifiek naar de Oekraïense vluchtelingen die in Zwammerdam komen.

Tijdens de sponsorloop hebben de leerlingen enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te rennen en een heleboel ouders, familieleden, buren en kennissen hebben de leerlingen gesponsord en aangemoedigd. Er is een bedrag van 6.344,80 euro opgehaald. De school is supertrots op het mooie bedrag en op iedereen die heeft meegeholpen; waar een kleine school van grote betekenis kan zijn voor anderen!

Meer nieuws

Deel dit bericht: