Staatssecretaris Eric van der Burg bezoekt ISK op Groene Hart Leerpark

18 oktober 2022|scope, voortgezet onderwijs

Maandag 17 oktober jl. hebben de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg en de burgemeesters van Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden een werkbezoek gebracht aan de internationale schakelklas (ISK) op het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn.

Om een goed beeld te krijgen van de opvang van vluchtelingen en alles wat daaromheen gebeurt, bezoekt de staatssecretaris verschillende organisaties waaronder  onderwijsinstellingen.

De delegatie werd ontvangen door Annette Ravesloot (coördinator ISK), Charlotte Berghuijs (unitleider ISK), Marieke Hulsbergen (directeur Leerpark) en Bert van Leeuwen (bestuurder SCOPE scholengroep). Er volgde een presentatie over de invulling van het onderwijs voor vluchtelingen en over wat in een korte tijd allemaal is bereikt, maar ook over de knelpunten, zoals bijvoorbeeld het vinden van goed personeel en de huisvesting van het almaar groeiend aantal klassen.

De ISK op het Leerpark is enorm gegroeid en groeit nog steeds. De cijfers op een rijtje in één jaar tijd:
LOCATIES           van 1 naar 2
KLASSEN            van 3 naar 11
TEAMLEDEN      van 6 naar 25
LEERLINGEN      van 35 naar 162

Het verhaal van het Leerpark kreeg positieve feedback van de gasten, met name over de wijze waarop deze leerlingen zijn ontvangen en de daadkracht om goed onderwijs te bieden.

Charlotte Berghuijs: “We zijn trots als team, school en scholengroep dat we onderwijs kunnen bieden aan deze groepen en we voelen veel verantwoordelijkheid voor deze mooie maar complexe taak.

Meer nieuws

Deel dit bericht: