Start bouw Groene Hart Lyceum

4 juni 2019|bouwprojecten, lyceum, topmavo, voortgezet onderwijs

Op maandag 3 juni vierde het Groene Hart Lyceum in aanwezigheid van wethouder Han de Jager van onderwijs de start van de bouw van de nieuwe school aan de Tolstraat. Het oude gebouw is gestript en wordt compleet gerenoveerd. Bij dit vernieuwde gebouw wordt een compleet nieuw deel aangebouwd.

Op het terrein aan de Tolstraat wordt ook een nieuwe sporthal gebouwd, die het Lyceum met de Groene Hart Topmavo gaat delen. Op dit gebouw hesen leerlingen van beide scholen de vlag om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Leerlingen van de dansgroep van de Topmavo voerden een dans uit en leerlingen van het Lyceum met het profiel Bewegen, Sport en Management bouwden een menselijke toren.

Raymond Ophuis, hoofd van de dienst huisvesting van SCOPE scholengroep: “Het is een eer om deze mijlpaal te vieren. Het nieuwe Lyceum wordt een echte blikvanger voor de gemeente en een schoolgebouw is een van de mooiste en meest zinvolle projecten om aan te werken.”

Wethouder Han de Jager overhandigde een tegel met een afbeelding van het eerste gebouw van het Lyceum aan schooldirecteur Astrid Schouten. De Jager: “Ik ben erg trots. We doen het allemaal voor de jonge mensen in onzegemeente.” Schouten vergeleek het nieuwe gebouw met de hardware van een computer. “Het belangrijkste is voor ons de software, de leraren, de ondersteuners en de leerlingen, diestraks van dit nieuwe gebouw een plaats maken voor geloof, hoop en liefde. Over een goed jaar is deze tegel alweer te zien in de hal van onze nieuwe school.”

De bouw van het nieuwe Lyceum is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het nieuwe gebouw wordt uitgebreid met ongeveer 2000 vierkante meter extra oppervlakte, tot een totaal van rond de 8000 vierkante meter. Er verrijst een prachtig nieuw onderwijscomplex aan de Tolstraat, waar de nieuwe Lyceum onderdeel van uitmaakt, samen met de onlangs afgeronde Topmavo en de sporthal.

Meer nieuws

Deel dit bericht: