Subsidieaanvraag voor beter techniekonderwijs

8 april 2019|scope, voortgezet onderwijs

Samen met vijf andere vmbo’s uit de regio, het bedrijfsleven en mboRijnland, heeft het Groene Hart Leerpark een subsidieaanvraag gedaan bij het Ministerie van OCW voor een programma om het techniekonderwijs in de regio te versterken.

Vanuit de overheid is de komende vier jaar 100 miljoen euro per jaar vrijgemaakt voor beter techniekonderwijs in het vmbo. Scholen met een of meerdere technische profielen kunnen gezamenlijk subsidie aanvragen, met steun van het mbo in de regio en met een bijdrage uit het bedrijfsleven. De aanvraag is op 29 maart verstuurd.

Het Leerpark werkt in de aanvraag samen met het Park College en het Scala College uit Alphen aan den Rijn, het Ashram college in Nieuwkoop, het Wellantcollege in Alphen en Boskoop en het Coenecoop College in Waddinxveen. Samen willen de scholen dat hun lesprogramma beter aansluit op de vraag naar personeel uit het bedrijfsleven, zodat de leerlingen betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Jeroen Bos van Blaauwberg adviesbureau hielp om de aanvraag in goede banen te leiden: ”Het is een ambitieus plan geworden. We gaan veel meer leerlingen enthousiast maken voor techniek. Dat doen we met nieuwe, aansprekende technische keuzevakken voor alle vmbo-leerlingen (ook de theoretische leerweg), extra faciliteiten, extra loopbaan en een doorlopende leerlijn van het vmbo naar het mbo. We willen vooral meer activiteiten met bedrijven gaan doen. Zoveel extra inzet op techniek is bijzonder.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: