Telescope weer van start

14 november 2022|primair onderwijs, scope, voortgezet onderwijs

Goed nieuws! Dit jaar zijn we weer gestart met Telescope. Een prachtige samenwerking tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Dit jaar volgen er 26 leerlingen uit groep 8 met een voorlopig praktijkonderwijs-, vmbo-basis- en kaderadvies verschillende praktijkvakken op het Groene Hart Leerpark en de Praktijkschool.  

Woensdag 2 november jl. stonden de leerlingen met hun ouders/verzorgers klaar bij de start van Telescope. Na een korte opening en welkomstwoordje van de nieuwe clusterdirecteur primair onderwijs Marjon de Boer zijn de kinderen direct praktisch aan de slag gegaan.

Een aantal groep 8’ers was best wel zenuwachtig bij binnenkomst, maar na de opening en kennismaking ging dat gelukkig over. In het technieklokaal hebben ze een eigen koekvorm gemaakt, waar ze volgende week mee gaan bakken. In de keuken hebben ze kennisgemaakt met alle hygiëneregels.

Aan het einde van de dag waren de kinderen erg enthousiast. Zo zei Rene aan het einde van de dag vol enthousiasme: “Dit was de leukste schooldag sinds jaren!” Ook Rachel was verrast en zei vol verbazing: “Is de schooldag nu al voorbij?”

Meer nieuws

Deel dit bericht: