TSO’ers in het zonnetje gezet

7 juni 2019|primair onderwijs, scope

Donderdag 6 juni was het Nationale Overblijfdag, de jaarlijkse gelegenheid om de veelal vrijwillige medewerkers van de tussenschoolse opvang (TSO) in het zonnetje te zetten. Het is ook twaalf en een half jaar geleden dat SCOPE begon met het zelf centraal organiseren van de TSO. Op basisschool De Mare in Alphen aan den Rijn vond een feestelijke bijeenkomst plaats.

Voor alle basisscholen van SCOPE scholengroep die tussen de middag pauze houden, coördineert de afdeling TSO SCOPE de opvang. De TSO-medewerkers in de scholen worden kundig en met aandacht begeleid door de TSO-coördinator van de eigen school. De afdeling TSO SCOPE  coördineert zo’n 200 vrijwilligers op 11 scholen (13 locaties). Meestal zijn dat ouders, maar er zijn ook oma’s, grote zussen, studenten en statushouders met een achtergrond in het onderwijs.

Lia de Kok en Annemarie Wassenaar, bovenschoolse TSO-coördinatoren bij SCOPE, deelden op De Mare een leuk presentje uit aan de twee TSO-coördinatoren van beide Mare-locaties en de TSO-medewerkers. Ook op de andere scholen hebben de TSO’ers een aardigheidje gekregen. Johan Vodegel, clusterdirecteur Primair Onderwijs van SCOPE, sprak een lofwoord. De kinderen van De Mare hadden een hele wand met prachtige knutselwerken gemaakt voor de ‘overblijfmoeders’.

Vodegel: “In januari 2007 is de afdeling TSO van SCOPE ontstaan. Scholen moesten van de overheid de opvang ofwel zelf gaan regelen, of uitbesteden. Wij zijn het zelf gaan doen, omdat we hechten aan korte lijnen in de afspraken, we de kwaliteit willen controleren en omdat we het voor minder geld zelf konden doen. We zijn nu twaalf en een half jaar verder en hebben een hartstikke goede TSO-organisatie staan. Met ieders energie en inzet geven we de kinderen een mooi moment om tussen de middag over te blijven. Heel erg bedankt daarvoor allemaal.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: