Uitreiking allereerste diploma’s op Prisma VSO

12 juli 2022|speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs

Op donderdag 7 juli hebben leerlingen van Prisma VSO hun welverdiende diploma in ontvangst genomen. Bijzonder is dat het dit jaar gaat om een landelijk erkend diploma, dus alle reden voor een groot feest. Wethouder Schotanus reikte het eerste diploma uit. Familie, vrienden, het team van Prisma en collega’s van SCOPE hebben het feest meegevierd.

De leerlingen hebben een compleet portfolio gemaakt en ze hebben een examengesprek gevoerd. Tijdens dat gesprek heeft iedere leerling, op zijn of haar eigen niveau, een presentatie gegeven over zichzelf. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik was het thema. Na deze gesprekken kreeg de leerling te horen of hij/zij geslaagd was.

Van school naar werkplek
De geslaagde leerlingen hebben allemaal een werkplek gevonden. Het is belangrijk dat ook het VSO afgesloten wordt met een landelijk erkend diploma. Met dit diploma op zak gaan de leerlingen van Prisma goed voorbereid naar hun werkbestemming. Het betekent veel voor de leerlingen dat het nu een officieel diploma is waar duidelijke eisen aan verbonden zijn. Op deze manier ronden ook zij hun schoolloopbaan officieel af.

220707 Prisma groepsfoto1

Meer nieuws

Deel dit bericht: