Veel leerkrachten primair onderwijs bereid tot actie

12 maart 2019|scope

Op vrijdag 15 maart eindigt de actieweek in het onderwijs, georganiseerd door de vakbeweging, met een landelijke staking. Binnen de SCOPE scholengroep zijn met name de leerkrachten in het basisonderwijs bereid om actie te voeren.

Bert van Leeuwen, lid van het College van Bestuur SCOPE: “SCOPE scholengroep omvat 12 scholen voor primair onderwijs, 5 scholen voor voortgezet onderwijs en een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. In het primair onderwijs zal de meerderheid van de collega’s op 15 maart staken. Op de scholen voor voortgezet onderwijs is er een kleine groep stakers.”

“Ik wil graag benadrukken dat het de stakende collega’s in eerste instantie gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Ze zijn trots op hun beroep en voeren het met passie uit. Hun grootste zorg is of ze in de toekomst nog in staat zijn om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te verzorgen.”

“De SCOPE scholen zijn in principe open op 15 maart. Alleen wanneer alle leerkrachten staken, of wanneer de directeur van een school het niet veilig vindt om open te blijven, gaat een school dicht. De ouders brengen we hiervan meteen op de hoogte.”

Meer nieuws

Deel dit bericht: