Vernieuwde Groene Hart Lyceum opgeleverd

25 september 2020|lyceum, scope

Op vrijdag 25 september is het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw van Martijn Du Prie van hoofdaannemer Du Prie bouw en ontwikkeling. Begin 2019 is begonnen met de bouw, waarbij het oude gebouw grondig verbouwd werd en een nieuwe vleugel aangebouwd is.

Het nieuwe Lyceum is licht, kleurrijk en ruim. De school is ingericht op het onderwijs van de toekomst en op de speerpunten van het Lyceum. Zo is op de eerste verdieping een prachtige ruimte ingericht voor het Technasium en staat de begane grond in het teken van cultuur. Het oude en het nieuwe gedeelte zijn met elkaar verbonden door een indrukwekkende lichtstraat met daarin een fraaie open trap. Het open karakter creëert aan alle kanten lichtinval van buiten.

Raymond Ophuis: “Door verbinding én betrokken mensen is hier een fantastisch mooi nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Ik ben trots op dit resultaat en blij dat deze school onderdeel is van SCOPE scholengroep.”

Martijn Du Prie: “We wilden heel graag een school maken, hoewel niet alles even makkelijk te realiseren was in een hoogconjunctuur. Gelukkig konden we elkaar altijd vinden en hebben we in harmonie gewerkt. De drie jaar waren zo om, wij vonden het een erg leuk project.”

De komende tijd staat in het teken van het inrichten en verhuizen. Na de herfstvakantie gaat de school in bedrijf: op 28 oktober is de eerste echte lesdag. De leerlingen krijgen op dit moment nog les in het oude gebouw van de Topmavo. In november is de feestelijke opening van het nieuwe Lyceum.

Astrid Schouten, directeur van het Groene Hart Lyceum: “Het is een prachtig nieuw gebouw geworden voor onze leerlingen en onze collega’s om samen onderwijs vorm te geven, onderwijs van nu en van de toekomst.”

Het Lyceum vormt samen met de nieuwe Topmavo en het gezamenlijke nieuwe sportgebouw een open, veilige en overzichtelijke campus aan de Tolstraat. De nieuwbouw is gerealiseerd binnen het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws

Deel dit bericht: