Berichtgeving coronavirus: verlenging schoolsluiting

1 april 2020|scope

Verlenging schoolsluiting

woensdag 1 april

Het kabinet heeft op 31 maart besloten om de coronamaatregelen te verlengen tenminste tot 28 april a.s. Dit betekent voor de scholen concreet dat de maatregel duurt tot en met de meivakantie.

Ouders worden hierover geïnformeerd met een brief van het bestuur van SCOPE.
Lees hier de brief >

Waardering

vrijdag 27 maart

Op dinsdag 31 maart wordt hopelijk duidelijk hoe lang de maatregelen op de scholen nog zullen gelden. In elk geval tot 6 april en misschien nog langer, zullen we van ouders, leerlingen en collega’s een extra inspanning moeten vragen. In een brief spreekt het bestuur van SCOPE zijn waardering uit voor de manier waarop gezinnen met de situatie omgaan.
Lees hier de brief >

Voor wie het moeilijk heeft met het thuiszitten heeft het ARQ kenniscentrum een aantal folders gepubliceerd met tips om de stress van de situatie te verminderen.
Folder omgaan met stress tijdens isolatie of quarantaine >
Folder omgaan met stress tijdens sociale onthouding >

Vanaf 16 maart zijn de SCOPE scholen gesloten

zondag 15 maart

Op zondag 15 maart heeft de regering besloten om alle scholen in Nederland vanaf 16 maart te sluiten. De SCOPE scholen zijn dus vanaf morgen dicht. De scholen hebben alle ouders hierover ingelicht met een brief van het bestuur van SCOPE scholengroep.
Lees hier de brief >

Bekijk het overzicht van cruciale beroepen van de Rijksoverheid >

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind.

De brief die op deze website staat, is voor de ouders op de SCOPE basisscholen. Informatie over de scholen voor voortgezet onderwijs vindt u hier >

Aanvullende maatregelen coronavirus

donderdag 12 maart

Op donderdag 12 maart kondigde Premier Rutte extra maatregelen aan vanwege het coronavirus. Het bestuur van SCOPE scholengroep heeft daarop onderstaande brief aan de ouders van alle leerlingen geschreven.
Lees hier de brief >

Poster van de Overheid: Wat moet je doen >

Aangescherpte richtlijn coronavirus

dinsdag 3 maart

De richtlijn van het RIVM over de omgang met het coronavirus is aangescherpt vanwege de actuele situatie. De SCOPE scholen volgen deze richtlijn.

De aangescherpte richtlijn geeft aan dat kinderen die terug zijn gekomen uit een gebied waar het coronavirus (COVID-19) heerst en nu gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of koorts) hebben, moeten thuisblijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten.

Het gaat om de volgende gebieden:
•  China (inclusief Hong Kong en Macau)
•  Singapore
•  Zuid- Korea
•  Iran
•  De Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Kinderen die niet ziek zijn, kunnen gewoon naar school blijven gaan.

Deze brief stuurde de GGD Hollands Midden op 3 maart aan alle scholen over het coronavirus.

Handelswijze met betrekking tot het coronavirus

zondag 1 maart

Het bestuur van SCOPE scholengroep heeft onderstaande brief aan de ouders/verzorgers van alle leerlingen geschreven over hoe op school omgegaan wordt met de dreiging van het coronavirus.
Lees hier de brief >

Lees ook de brief van de GGD Hollands Midden die aan de scholen is gestuurd.

Meer nieuws

Deel dit bericht: