Berichtgeving coronacrisis: scholen tot 8 februari gesloten

18 januari 2021|scope

Scholen in ieder geval tot 8 februari gesloten

maandag 18 januari

Beste ouders, u heeft ongetwijfeld vernomen dat het kabinet gisteren besloten heeft dat de basisscholen (en het speciaal onderwijs) en de kinderopvang in ieder geval tot 8 februari gesloten blijven. Het aantal besmettingen daalt licht, maar de situatie blijft zorgelijk. Er zijn daarnaast te veel onzekerheden en vragen rondom de nieuwe varianten van het virus om een veilige heropening te kunnen garanderen. Het is een enorme teleurstelling voor ons allemaal, voor de scholen, voor de kinderen en voor u als ouders. Wij hebben begrip voor deze beslissing, omdat de veiligheid van leerlingen en medewerkers de allerhoogste prioriteit heeft.

We realiseren ons dat er enorm veel wordt gevraagd van u en onze medewerkers. Wij houden u via onze website op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en medewerking in deze moeilijke periode.

Lees verder bij de PO-raad >
of
Lees meer op de website van de rijksoverheid >

Lockdown verlengd

woensdag 13 januari

Het kabinet verlengt de lockdown met drie weken, maar basisscholen mogen misschien al eerder, namelijk op 25 januari, hun deuren openen. Dit hangt af van het RIVM-onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor kinderen.
De basisscholen gaan pas open wanneer zeker is dat het verantwoord en veilig is.

Lees verder bij de PO-raad >

Nieuwe lockdown vanaf 15 december

dinsdag 15 december

Maandagavond is bekend geworden dat de regering heeft besloten alle scholen met ingang van morgen, woensdag 16 december, te sluiten. Wij begrijpen dat dit opnieuw een ingrijpende beslissing is, voor uw gezin en voor onze scholen.

De directies en teams van onze scholen zijn met elkaar in overleg om te bezien hoe wij de onderwijsactiviteiten digitaal voort kunnen zetten. Alleen ouders die in vitale beroepen werken, mogen hun kinderen naar school brengen.

Lees hier de brief van het bestuur van SCOPE aan de ouders >
Bekijk de lijst van vitale beroepen >

Start schooljaar 2020-2021

dinsdag 8 september

Wij hopen dat u met uw gezin mag terugkijken op een goede vakantieperiode. De scholen zijn inmiddels weer gestart. Daar zijn we, ondanks alle corona-zorgen en onzekerheid, heel blij mee. We vinden het fijn om weer samen met u en uw kind aan de slag te mogen gaan. Ook nu kunnen we niet zonder de gezamenlijke inspanningen van school en thuis.

Wij krijgen terecht vragen van ouders of wij onze regels inmiddels verder gaan versoepelen. Dit laatste is beperkt het geval. We zijn blij dat we in onze scholen alle kinderen weer onderwijs mogen bieden. We blijven zeer terughoudend met ouders in de school, omdat we als volwassenen de 1,5 meter regel moeten handhaven in drukbezette schoolgebouwen met vaak smalle gangen.

Lees verder in de brief aan ouders waarin alle afspraken van 8 september staan >
Bekijk hier de berichten van vorig schooljaar >

Meer nieuws

Deel dit bericht: