LEERPARK

Het Groene Hart Leerpark is onderdeel van CSG Groene Hart en is gevestigd aan de Prinses Beatrixlaan te Alphen aan den Rijn. Deze school krijgt een nieuw onderkomen op de plek van de huidige locatie. Hier wordt het vmbo-onderwijs met praktijk- en theorievakken gerealiseerd en er komen drie nieuwe gymzalen. Daarnaast krijgen alle ondersteunende diensten van SCOPE scholengroep een onderkomen op deze plek.

In 2018 is de bouw gestart. Op de locatie eerst de theorielokalen en de aula stonden wordt het nieuwe gebouw gerealiseerd. In mei 2019 is het hoogste punt van de bouw bereikt. Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen leerlingen en medewerkers in 2020 hun nieuwe school en werkplek gaan betrekken.

Leren door doen

Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar ‘Leren door doen’ centraal staat. De kern van het onderwijs is het ontwikkelen van de talenten van de leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw wordt bijzonder en tijdloos, met veel daglicht.

Het gebouw wordt duurzaam gebouwd. Niet alleen in de vormgeving, maar ook door de keuze voor compacte en flexibele materialen. Het gebouw zelf prikkelt de leerlingen, omdat het met aandacht is gebouwd. Het ambacht staat hierbij centraal. De nieuwe school is ook een veilige en beschutte plek, waar leerlingen voldoende ruimte vinden om zich te ontwikkelen.

Het nieuwe Leerpark maakt nog nadrukkelijker de koppeling tussen de onderbouw en de bovenbouw. Wat in de bovenbouw wordt gedaan, kun je in de onderbouw zien, horen, ruiken en proeven. In het nieuwe gebouw ontmoeten technologie, dienstverlening, commercie, natuur en ambachten elkaar. Mensen staan hierbij centraal. Leerlingen en medewerkers kunnen goed met elkaar communiceren, overleggen en samenwerken.

Met de nieuwbouw versterkt het Leerpark zijn band met de samenleving. De school laat aan de Alphense gemeenschap zien wat het Leerpark is en wat het kan. De werkplaatsen en het restaurant worden zichtbaar van buiten de school. Het gebouw straalt uit dat techniek essentieel is voor de samenleving. Door aan de Alphense samenleving te laten zien welke diensten en producten het Leerpark levert, zullen de leerlingen trots zijn op hun werk en prestaties.

BEELDIMPRESSIE