Leerpark wil techniekonderwijs behouden & versterken

19 januari 2022|scope

Het Groene Hart Leerpark zet zich in voor techniekonderwijs. Het Leerpark wil leerlingen enthousiasmeren voor techniek en de koppeling maken met bedrijven in de regio. Hiervoor zijn een aantal initiatieven opgezet.

Op het Leerpark is onlangs een nieuwe opleiding gestart: constructiewerker op mbo-niveau 2 (NXT2). Leerlingen werken tijdens de opleiding bij bedrijven in de regio. Naast NXT2 is het onderwijsprogramma ‘Telescope’ voor groep 8-leerlingen gestart. Telescope is samen met de basisscholen ontwikkeld. Iedere woensdagochtend krijgen leerlingen les in praktijkruimtes op het Leerpark en de Praktijkschool. Op het grote techniekplein zijn allerlei faciliteiten voor hout, metaal, elektro en autotechniek. Het Leerpark beschikt ook over een Makerspace waar leerlingen kennismaken met onder andere drones, robots en laserprinters.

Sterk Techniekonderwijs
Groene Hart Leerpark heeft samen met een aantal andere scholen uit de regio beschikking over subsidie van Sterk Techniekonderwijs. In de regio Rijnstreek staat het versterken van het techniekonderwijs al langer op de agenda. Over vier jaar is er een zichtbare samenwerking tussen meerdere onderwijsniveaus en het regionale bedrijfsleven. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

Meer nieuws

Deel dit bericht: