LEERPARK

Het Groene Hart Leerpark is vanaf september 2020 gevestigd in een state of the art schoolgebouw aan de Prinses Beatrixlaan in Alphen aan den Rijn. Hier wordt het vmbo-onderwijs met praktijk- en theorievakken gegeven. Daarnaast hebben alle ondersteunende diensten van SCOPE scholengroep een onderkomen in dit gebouw.

In 2018 is de bouw gestart. Op de locatie waar de theorielokalen en de aula van het oude Leerpark is het nieuwe gebouw gerealiseerd. In mei 2020 is het gebouw overgedragen aan SCOPE scholengroep. Vanaf september 2020 krijgen de leerlingen les in het prachtige nieuwe schoolgebouw.

Leren door doen

Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar ‘Leren door doen’ centraal staat. De kern van het onderwijs is het ontwikkelen van de talenten van de leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw is bijzonder en tijdloos, met veel daglicht. De faciliteiten en de sfeer dragen bij aan de talentontwikkeling van de leerlingen.

Het gebouw is duurzaam gebouwd. Niet alleen in de vormgeving, maar ook door de keuze voor compacte en flexibele materialen. Het gebouw zelf prikkelt de leerlingen, omdat het met aandacht is gebouwd. Het ambacht staat hierbij centraal. De nieuwe school is ook een veilige en beschutte plek, waar leerlingen voldoende ruimte vinden om zich te ontwikkelen.

Het nieuwe Leerpark maakt nog nadrukkelijker de koppeling tussen de onderbouw en de bovenbouw. Wat in de bovenbouw wordt gedaan, kun je in de onderbouw zien, horen, ruiken en proeven. In het nieuwe gebouw ontmoeten technologie, dienstverlening, commercie, natuur en ambachten elkaar. Mensen staan hierbij centraal. Leerlingen en medewerkers kunnen goed met elkaar communiceren, overleggen en samenwerken.

Met de nieuwbouw versterkt het Leerpark zijn band met de samenleving. De school laat aan de Alphense gemeenschap zien wat het Leerpark is en wat het kan. De werkplaatsen en het restaurant worden zichtbaar van buiten de school. Het gebouw straalt uit dat techniek essentieel is voor de samenleving. Door aan de Alphense samenleving te laten zien welke diensten en producten het Leerpark levert, zullen de leerlingen trots zijn op hun werk en prestaties.

BEELDIMPRESSIE