TOPMAVO

De Groene Hart Topmavo is sinds januari 2019 gevestigd in een nieuw schoolgebouw aan de Tolstraat te Alphen aan den Rijn. Hier wordt momenteel ook het gebouw van het Groene Hart Lyceum vernieuwd. Beide vestigingen zijn onderdeel van CSG Groene Hart.

De Topmavo en het Lyceum blijven op de nieuwe schoolcampus in aparte gebouwen gehuisvest en gaan de nieuwe sportvoorziening op het terrein delen.

Een gebouw om trots op te zijn

De  Groene Hart Topmavo is een vmbo-tl en havo-school die een stimulerende leeromgeving biedt aan leerlingen en personeel. De school verdient een gebouw om trots op te zijn.

De nieuwe Topmavo is een compact, overzichtelijk en duurzaam gebouw en heeft een vriendelijke en uitnodigende uitstraling, met een transparante en lichte entree. Binnen zijn de structuur en de indeling van het gebouw helder en duidelijk.

De duurzaamheid komt in de architectuur tot uitdrukking. Niet alleen door de vormgeving, maar ook door de keuze van materialen, de compactheid en de flexibiliteit.

Er zijn plekken in de school waar leerlingen zelf een creatieve invulling aan kunnen geven. In het gebouw kan iedereen zien waar de leerlingen zich mee bezig houden. Daglicht van boven laat de school leven en geeft de gebruikers energie.

Het hart van de school is de centrale ruimte die de leerdomeinen met elkaar verbindt. Een leerdomein is een verzameling van vakken die sterk met elkaar zijn verbonden. De leerdomeinen zijn primair bedoeld om te leren.

De leerdomeinen en lokalen zijn ruim, licht en inspirerend. De Topmavo biedt de leerlingen een leeromgeving waar ze zich veilig voelen en altijd een beroep mogen doen op docenten. Leerlingen uit de onderbouw en de bovenbouw maken door elkaar heen gebruik van de school.

Samen met het Lyceum

De nieuwe schoolcampus van de Topmavo en het Lyceum wordt veilig, open en overzichtelijk. Om die openheid te realiseren, delen het Lyceum en de Topmavo de buitenruimte. Ook delen zij het nieuwe sportgebouw, dat plaats biedt aan vijf sportzalen en een nieuwe fietsenstalling.

BEELDIMPRESSIE