ZES NIEUWE SCHOLEN

De afgelopen tijd bouwde SCOPE scholengroep aan drie projecten voor de Groene Hart scholen voor voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn. De Topmavo en het Leerpark kregen een nieuw gebouw. Het Lyceum is grondig verbouwd met een deel nieuwbouw.

De vestiging van het Ashram College in Nieuwkoop heeft in maart 2020 hun nieuwe schoolgebouw geopend. Vanaf midden 2021 bouwt het Ashram College in Alphen aan den Rijn aan een nieuw gebouw op de huidige locatie aan het Marsdiep, dat in 2023 in gebruik genomen zal worden.

Ook Oranje Nassau, een SCOPE basisschool  in Zwammerdam, krijgt een nieuw gebouw.

Visie

Het ideale schoolgebouw is volgens ons een plek waar onderwijs, ondernemers en overheid met elkaar samenwerken om leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden. Het is voor ons belangrijk dat veel mensen uit de Alphense samenleving bij ons onderwijs betrokken zijn.

Bij het ontwerp van de nieuwe gebouwen hebben we voor duurzaamheid gekozen. We bouwen met duurzame en hoogwaardige materialen. Op die manier gaat de nieuwbouw van SCOPE scholen minstens veertig jaar mee. Bij het ontwerp van de gebouwen en de indeling van de ruimten houden we rekening met de sociale veiligheid.

Bekijk ook